tiistai 17. maaliskuuta 2009

Osallistu

Pirkanmaan äänimaisemat -hanke toteutetaan Pirkanmaan alueella kuluvan kevään ja tulevan kesän aikana. Kartoitamme kuvauksia ja huomioita alueen äänimaisemista. Kaipaamme tietoa erilaisista arjen tai pyhän, maaseudun tai kaupungin, eri vuodenaikojen, loman, työn tai juhlan ääniympäristöistä. Voit ehdottaa tärkeäksi kokemaasi ääniympäristöä tallennettavaksi. Äänimaisema voi olla henkilökohtaisesti tai yhteisöllisesti merkityksellinen. Toivomme ehdotuksia erityisesti Pirkanmaalle ominaisista äänistä sekä tallentamisen arvoisista reiteistä ja ympäristöistä.

Ehdotuksia otetaan vastaan 18.3.–30.6. Niistä valitaan lähempään tarkasteluun noin kaksikymmentä kappaletta, jotka tallennetaan äänittämällä ja valokuvaamalla. Ääniympäristöt ja kulkureitit dokumentoidaan yhdessä ehdottajan kanssa, minkä jälkeen ne laitetaan esille hankkeen verkkosivulle. Yksittäisiä kohteita voit joko ehdottaa tallennettavaksi - tai vaihtoehtoisesti tallentaa itse ja lähettää järjestäjille. Valmiita äänityksiä voit käydä kuuntelemassa ja kommentoimassa etusivulla.


OSALLISTUMISOHJE


Voit ehdottaa pirkanmaalaista äänimaisemaa täällä. Laita vastauksen alkuun nimesi, ikäsi, ammattisi, osoitteesi, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoitteesi. Vielä pyytäisimme liittämään mukaan suostumuksen siitä, että voimme arkistoida ehdotuksesi nimelläsi mahdollista tutkimuskäyttöä varten. Halutessasi voit liittää mukaan äänityksiä (mp3-muodossa), kuvia (jpg-muodossa) tai videoita (mp4-muodossa). Lisäämme ehdotuksesi verkkosivuille. Mikäli haluat esiintyä nimimerkillä, merkitse sekin.

Voit myös osallistua postitse tai sähköpostitse. Jos osallistut postitse, kirjoita ehdotuksesi ja sen valintaperusteet koneella tai käsin A4-arkeille. Kirjoita postikuoreen tunnus ”Äänimaisemakeruu” ja lähetä vastauksesi 30.6.2009 mennessä postiosoitteeseen:

TAMK/Pirkanmaan äänimaisemat
Finlaysoninkatu 7
33210 Tampere

Lähetä sähköposti osoitteeseen pirkanmaanaanimaisemat (ät) gmail.com

Vastauksia ei palauteta.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kirja- ja äänitepalkintoja.

Kaikki lähetetyt ehdotukset tekijätietoineen tallennetaan Tampereen yliopiston kansanperinteen arkistoon. Kilpailun järjestäjillä on oikeus julkaista aineistoa omissa julkaisuissaan. Julkaisuluvat kysytään ehdottajilta erikseen.